/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 804: „Cadou” pentru Putin, amenințare atomică și sportiv ucis! Zelenski cere arme livrate rapid

Nume dezvăluit! Care ar fi a doua identitate a lui Vlad Plahotniuc în R. Moldova

missing
25 noiembrie 2019, ora 21:48

Vladimir Plahotniuc ar deține al doilea buletin de identitate în R. Moldova emis pe numele Victor Novak. Jurnalistul Alex Cozer susține că a aflat acest nume din surse demne de încredere.

Potrivit acestuia, lui Plahotniuc i s-a acordat a doua identitate din motiv că viața sa se afla în pericol. Jurnalistul mai spune că Serviciul de Informații și Securitate ar fi fost obligat să-l informeze despre asta pe președintele Parlamentului, care în acea perioadă era Andrian Candu.

Ex-premierul Pavel Filip a fost întrebat în platoul emisiunii „Secretele Puterii” de la „Jurnal TV” dacă știa despre dubla identitate a lui Plahotniuc, poate a fost informat în calitatea sa de șef al Guvernului, dar democratul a negat.

„Eu nu știu de ce le trebuia lor (n.r. lui Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov) dubla identitate. Eu nu știu dacă ei au avut a doua identitate și tot așa mai departe. Dacă o au, trebuie de făcut această investigație până la capăt și de înțeles ce s-a întâmplat”, a comentat Pavel Filip.
Președintele PDM mai spune că a discutat subiectul și cu Serghei Reilean, care conducea pe atunci Agenția Servicii Publice.

„L-am întrebat. El nu cunoaște despre acest lucru…De exemplu, avem pașapoarte diplomatice. Asta nu înseamnă că ASP-ul ia decizie cui să le acorde. Vine pachetul de documente de la Ministerul de Externe și ei efectuează doar lucrul tehnic și tipăresc aceste pașapoarte”, a încercat să argumenteze Filip faptul că șeful ASP putea să nu cunoască astfel de informații în cazul identității lui Plahotniuc și Iaralov.

Președintele PDM s-a arătat nedumerit de faptul că fosta guvernare nu a realizat o anchetă în acest caz și nu a dus investigațiile la bun sfârșit, timp de cinci luni, când PDM nu a avut nicio influență în instituțiile de forță, inclusiv la SIS.

Amintim că despre dubla identitate a lui Vlad Plahotniuc a vorbit, la sfârșitul săptămânii trecute, deputatul Blocului ACUM, Chiril Moțpan, care este președintele Comisiei parlamentare securitate și ordine publică. Moțpan a refuzat să spună numele pe care și l-a luat Plahotniuc, dar a dezvăluit că se termină cu „k”.

Procuratura Anticorupție a anunțat că a fost pornită o cauză penală pe faptul obținerii celei de-a doua identități de către Vlad Plahotniuc. Dosarul penal a fost inițiat pentru „abuz de serviciu, comis în interesul unui grup criminal organizat sau al unei organizaţii criminale”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram