/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

Șeful misiunii FMI l-a atenționat pe Ion Chicu! În ce domenii așteaptă progrese partenerii externi

missing
25 noiembrie 2019, ora 14:24

Fondul Monetar Internațional (FMI) este gata să susțină în continuare Republica Moldova doar în condițiile în care Guvernul își va asuma angajamente pentru realizarea reformelor, cele  mai importante fiind cele din sectorul financiar și fiscal și investigarea fraudei bancare. Despre asta l-a atenționat șeful misiunii FMI, Ruben Atoyan, pe premierul Ion Chicu.

Cei doi oficiali au avut astăzi o întrevedere „pentru a seta prioritățile” pentru viitoarea cooperare.

Premierul a apreciat importanța suportului FMI pentru țara noastră și a exprimat deschiderea în scopul identificării unor noi modalități de a extinde cooperarea între Guvernul Republicii Moldova și FMI, prin intermediul a noilor programe, acțiuni, dar și proiecte de asistență tehnică. Oficialii au făcut un schimb de opinii constructive referitoare la starea economiei naționale, planurile de atragere a investițiilor în țara noastră, dar și perspectivele de creștere a PIB-ului”, se spune într-un comunicat emis de Guvern.

Ion Chicu a discutat cu Ruben Atoyan și despre extinderea programului cu FMI, care expiră în luna martie 2020. O delegație a FMI urmează să vină într-o vizită de lucru în Republica Moldova în perioada ianuarie-februarie 2020.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram