/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Filip crede că Alexandru Botnari trebuie să aleagă funcția de primar: „Săptămâna aceasta vom avea o discuție”

missing
26 noiembrie 2019, ora 07:08

Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, crede că deputatul Alexandru Botnari, care a fost desemnat primar al orașului Hâncești în urma alegerilor locale din 20 octombrie, ar trebui să renunțe la fotoliul din Parlament și să aleagă mandatul de ales local.

„Dacă a luat o decizie și a mers și a luptat pentru această funcție mi s-ar părea straniu, într-un mod oarecare, după ce ai luptat, să revii în Parlament. Dar este o decizie personală a fiecărui om”, a comentat Pavel Filip la emisiunea „Secretele Puterii” de la „Jurnal TV”.

Președintele PDM afirmă că se va întâlni cu Alexandru Botnari pentru a discuta acest subiect: „Săptămâna aceasta, vom avea o discuție. El a cerut-o”.

Pavel Filip mai spune că deputatul l-a sunat personal, când în presă s-a vehiculat că el ar avea o înțelegere cu socialiștii și va rămâne în Parlament pentru a nu-i permite Maiei Sandu să candideze în circumscripția Hâncești la eventuale alegeri parlamentare noi. Alexandru Botnari a negat zvonurile și l-a asigurat pe Filip că nu face jocuri de culise cu socialiștii.

Potrivit legislației, Alexandru Botnari are la dispoziție 30 de zile din data validării mandatului de primar să aleagă între funcția din Parlament și cea de edil al orașului Hâncești.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram