/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Proiect de lege PSRM: Prospectele medicale să fie scrise în ”moldovenească” și rusă

27 noiembrie 2019, ora 14:13

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a elaborat un proiect de lege care prevede ca toate medicamentele vândute în farmacii să conțină pe prospect informații în limbile ”moldovenească” și rusă. Mai mult, conform celor specificate în document, lucrătorii medicali și farmaceutici vor trebui să le vorbească pacienților tot în ”moldovenească” și rusă.

Despre acest lucru a anunțat pe pagina sa de Facebook, deputatul PAS Petru Frunze.

”Astăzi în cadrul Comisiei Administrație Publică am examinat proiectul de lege nr.202 din 19 09 2019. Colegii deputați din PSRM au elaborat un proiect de lege populist, precum că toate medicamentele trebuie să conțină pe ambalaj informații atât în limba „moldovenească ” cât și în limba rusă.
Cel mai important este ca toate informațiile despre medicamente sau despre serviciile oferite consumatorilor trebuie să fie comunicate inclusiv verbal în limba „moldovenească” și limba rusă. Conform proiectului de lege ar fi obligatoriu ca toți lucrătorii din domeniul medical și farmaceutic să vorbească obligatoriu în limba rusă”, spune Frunze.

Deputatul PAS precizează că piața medicamentelor are un circuit internațional și se arată nedumerit de cum poate fi indicat pe ambalajul unui medicament o limbă care nu este recunoscută la nivel internațional.

”Nu voi susține niciodată proiecte de legi populiste care au drept scop interese politice și subestimează limba română. Cetățenii așteaptă reforme în justiție și o viață mai bună”, menționează Petru Frunze.

La sfârșitul lunii octombrie, Guvernul Sandu a refuzat să aprobe inițiativa de a traduce în rusă prospectele medicamentelor, explicând că dublarea în limba rusă va necesita timp şi cheltuieli suplimentare pentru importatorii moldoveni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram