/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 802: Atac de Paște, sat cucerit, planul Moscovei și avion doborât! Zelenski: Rusia nu are dorință de pace

Băsescu, în Parlamentul European: ACUM și PDM sunt obligate să preia guvernarea și să reorienteze țara către Vest

missing
28 noiembrie 2019, ora 14:37

Blocul ACUM, condus de Maia Sandu și Andrei Năstase, și Partidul Democrat, condus de Pavel Filip, ar forma împreună o majoritate parlamentară confortabilă și sunt obligate să preia guvernarea în Republica Moldova. Uniunea Europeană ar trebui să le ceară liderilor celor două formațiuni să facă acest lucru pentru a reorienta țara către Vest. 

Declarația a fost făcută de eurodeputatul român Traian Băsescu, în cadrul dezbaterilor despre Parteneriatul Estic de ieri din Parlamentul European.

”În Moldova, este un paradox când opoziția formată din două partide proeuropene asistă la o guvernare dură, minoritară a prorusului Dodon. Este timpul ca Uniunea Europeană, care investește bani să ceară celor doi lideri din opoziție și care, repet, constituie majoritate, să își facă datoria față de Republica Moldova, preluând guvernarea și reorientând țara către Vest”, a declarat Traian Băsescu.

Fostul președinte român a vorbit și despre situația din Ucraina, despre care spune că e în pericol de a pierde estul Ucrainei.

Federația Rusă nu poate accepta orientarea acestei țări către UE. Soluția ca Ucraina să rămână întreagă e să fie sprijinită și ajutată de experții europeni, arătându-se Guvernului eroarea dacă s-ar aplica planul Steinmeier. Este riscul de a pierde estul Ucrainei pentru că va urma un referendum după federalizare și declararea independeței precum în Osetia, Abhazia, Crimeea, este tehnica rusă”, a subliniat eurodeputatul Traian Băsescu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram