/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 797: Atac sângeros pe malul mării din Odesa, vizită regală la Kiev și regretul șefului NATO

Ultima oră! Deputații modifică componența Biroului Permanent al Parlamentului. Doi membri ACUM, excluși

missing
29 noiembrie 2019, ora 09:39

Biroul Permanent al Parlamentului va avea o structură nouă. Proiectul de hotărâre privind modificarea componenței biroului a fost avizat pozitiv de Comisia juridică, numiri și imunități și urmează a fi aprobat astăzi la ședința Parlamentului, planificată pentru ora 15:00.

Deputatul socialist Vasile Bolea a explicat că au fost luate în calcul „proporțiile existente la ziua de azi în Parlament”.

„Asta e formula propusă de noua majoritate parlamentară”, a comentat deputatul Blocului ACUM Sergiu Litvinenco.

Astfel, din componența Biroului Permanent al Parlamentului au fost excluși doi membri ACUM, care vor fi înlocuiți cu un deputat PDM și unul PSRM. În afară de speaker și vicepreședinții Legislativului, din birou vor face parte: 4 deputați PSRM, 3 – PDM, unul PAS, unul PPDA și unul din Partidul Șor.

Până acum, în Biroul Permanent al Parlamentului erau trei deputați socialiști, unul din Partidul Șor și câte doi din celelalte fracțiuni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram