/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Un gest împotriva violenței asupra femeii. Deputații PAS s-au prezentat cu fulare portocalii la ședința Parlamentului

missing
29 noiembrie 2019, ora 15:51

Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) s-au prezentat astăzi cu fulare portocalii la ședința Parlamentului. Aleșii poporului au decis prin intermediul un astfel de gest să sensibilizeze societatea asupra problemei violenței împotriva femeilor și fetelor.

La începutul ședinței Parlamentului, președinta Legislativului Zinaida Greceanîi s-a arătat nedumerită de gestul deputaților și l-a întrebat pe vicepreşedintele Parlamentului, Mihai Popșoi, care este scopul unei astfel de acțiuni. Drept răspuns, alesul poporului a spus că iniţiativa se înscrie în campania „16 zile de activism împotriva violenţei”.

Campania își propune să informeze și să evidențieze efectele grave pe care le are fenomenul violenței atât asupra femeii, cât și asupra familiei, în general. Aceasta este marcată la nivel mondial între 25 noiembrie şi 10 decembrie.

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram