/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Investiții capitale de miliarde, planificate de Guvernul Chicu. Vor fi construite judecătorii și se vor repara clădirile muzeelor

missing
30 noiembrie 2019, ora 16:05

Peste patru miliarde de lei au fost planificate în bugetul pentru anul 2020 pentru investiții capitale.

Potrivit anexelor publicate de Ministerul Finanțelor, anul viitor va fi reparată clădirea Secretariatului Parlamentului de pe strada Sfatul Țării 37. Lucrările vor costa opt milioane de lei.

O sumă impunătoare, peste 86 de milioane de lei se va cheltui pentru modernizarea infrastructurii mai multor birouri vamale: Leușeni, Sculeni, Giurgiulești și pentru reparația a 23 de  blocuri sanitare de la posturile vamale, dar și pentru reconstrucția unor sectoare ale Poliției de Frontieră.

Aproximativ 28,5 mil lei sunt planificate pentru construcția sediilor judecătoriilor Cahul, Căușeni, Edineț, Hâncești și Orhei. Iar alte 44,3 milioane de lei sunt prevăzute pentru proiecte de reconstrucție la penitenciarele de la Rusca și Rezina și construcția noului penitenciar din municipiul Chișinău, despre care vorbesc autoritățile de câțiva ani.

Investiții în cultură și sport

În domeniul ocrotirii sănătății sunt preconizate investiții de 63 de milioane de lei, pentru îmbunătățirea infrastructurii serviciului SMURD și reconstrucția blocului operator și unității de primire de la Spitalul de Urgență.

Și clădirile mai multor muzee vor fi reparate, pentru asta fiind planificate 31 de milioane de lei. Din această sumă, 17 milioane sunt pentru Muzeul Naţional de Artă al Moldovei.

Se vor face investiții și în sport. Pentru reconstrucţia bazei sportive de canotaj a Centrului Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale din oraşul Vatra sunt prevăzute patru milioane de lei, iar pentru reconstrucția clădirii sălii polivalente a Școlii Sportive Specializate de Box din satul Grimăncăuți, raionul Briceni sunt prevăzute opt milioane de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram