/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Sărbătorile de iarnă din centrul Chișinăului vor costa peste 11 milioane de lei. Caruselele vor fi gratuite în anumite perioade

02 decembrie 2019, ora 11:13

Sărbătorile de iarnă, organizate de Primărie și Guvern în centrul Chișinăului, vor costa peste 11 milioane de lei. Primarul Ion Ceban a anunțat astăzi că autoritățile municipale vor aloca aproximativ trei milioane de lei, iar Guvernul a aprobat săptămâna trecută cheltuieli de 8,7 milioane de lei.

„În perioada 1 decembrie-20 ianuarie, Primăria ar urma să aloce sub trei milioane de lei. Sunt unele costuri pe care Guvernul și le-a asumat. Inițial era vorba de tot ce ține de Târgul de Crăciun”, a precizat Ceban.

Edilul a cerut ca tot programul să fie făcut public pe site-ul Primăriei, pentru că sunt multe activități culturale, inclusiv teatre, despre care oamenii trebuie să cunoască din timp.

În anumite zile și intervale de timp vor fi gratuite și caruselele pentru copii, iar doritorii vor putea face poze cu Moș Crăciun fără bani.

„Domnule Zambițchi, noi am promis oamenilor că vom avea perioade în care caruselele și Moși Crăciunii vor face fotografii pe gratis. Eu vă rog, faceți acest lucru public, atât în scuar, cât și în Piața Marii Adunări Naționale”, i-a cerut Ion Ceban lui Marcel Zambițchi , șeful Direcţiei generale comerţ și alimentaţie publică.

Și pretorii au fost avertizați să amenajeze, în maximum trei zile, orășelele de Crăciun în fiecare sector.

Amintim că Pomul de Crăciun a fost inaugurat ieri-seară. Ulterior, în scuarul catedralei urmează a fi amenajat Târgul de Crăciun. Potrivit unei decizii aprobate de Guvern, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării i-au fost alocate 3,7 milioane de lei pentru organizarea evenimentelor dedicate sărbătorilor de iarnă, iar Agenția de Investiții va primi din buget alte 5 milioane de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram