/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 782: Lupte fierbinți și provocare sub steag fals. Kievul plănuiește să distrugă podul lui Putin

Din nou fără cvorum la CSM! Examinarea solicitării procurorului privind eliberarea acordului la reținerea unui judecător, amânată

missing
03 decembrie 2019, ora 11:27

Încă o tentativă a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii de a se întruni a eșuat astăzi. Adunarea programată pentru această dimineață a fost amânată din lipsă de cvorum.

La ședință au fost prezenți doar șase membri ai CSM. Pe agendă erau incluse 32 de subiecte.

Printre acestea sesizarea fostului procuror general, Dumitru Robu, cu privire la eliberarea acordului pentru reținerea, aducerea silită, percheziția și arestarea unui judecător, amânată pentru a treia oară deja. Noul procuror general Alexandr Stoianoglo a confirmat că e vorba despre Oleg Sternioală, care este cercetat pentru îmbogățire ilicită.

De asemenea, tot astăzi, urma să fie examinat subiectul cu privire la cererea de demisie a judecătorului Xenofon Ulianovschi de la Curtea de Apel Chișinău.

De la ședință a lipsit și ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi.

”Nu am vorbit cu el, am vorbit anterior și mi-a promis că se întoarce de la Comisia de la Veneția cu o opinie vizavi de starea de lucruri și o să se prezinte în fața membrilor CSM”, a spus președintele CSM, Dorel Musteață.

Membrii CSM nu se pot întruni de mai multe săptămâni, după ce mai multor dintre ei le-au fost ridicate mandatele în luna septembrie. CSM a contestat hotărârea prin care mandatele au fost anulate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram