/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Detalii! Cine a decis să-i fie acordată lui Plahotniuc a doua identitate

missing
04 decembrie 2019, ora 10:52

Fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, a primit cea de-a doua identitate pe 29 iulie 2018. Actele au fost perfectate pe numele Novak Vladislav Vladimir, a anunțat președintele Igor Dodon, după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

Autoritățile de la Chișinău au cerut Interpolului să inițieze toate procedurile de căutare și în baza acestei identități: „Ca să nu avem surprize”, spune Dodon.

Potrivit șefului statului, Agenția Servicii Publice, care a perfectat documentele, a acționat legal, în baza unei decizii luate de fostul director al Serviciului de Informații și Securitate, Vasile Botnari.

Documentele nu au fost utilizate pentru a ieși din R. Moldova, arată verificările făcute în bazele de date ale autorităților.

Procuratura a inițiat investigații pe acest subiect și urmează să prezinte informații la următoarea ședință a Consiliului Suprem de Securitate.

„Procuratura Generală va veni cu detalii la următoarea ședință. Vom afla ce spune fostul director SIS, care au fost argumentele pentru eliberarea acestor două identități”, a precizat Igor Dodon.

În afară de Plahotniuc, încă o persoană a primit a doua identitate, dar Igor Dodon nu a dezvăluit despre cine este vorba. Aceasta a primit documente pe numele Reznic Alexandru Mihail.

„Nu pot să dau numele la a doua persoană. Nu este persoană publică, nu este membru de partid”, a precizat Dodon.

Inițial, s-a vehiculat că a doua persoană ar fi Serghei Iaralov, iar ulterior Igor Dodon a negat acest lucru, dar  a precizat că e vorba tot de o persoană din anturajul lui Vladimir Plahotniuc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram