/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 795: Atac cu drone! ISW dezvăluie planul Rusiei în Moldova, iar Kievul are vești proaste de pe front

UPDATE: Guvernul Chicu propune alte modificări la Legea privind CSM! Numărul membrilor Consiliului ar putea crește până la 15

missing
04 decembrie 2019, ora 16:44

UPDATE, 16.44: Membrii Guvernului vin cu noi propuneri de modificare a Legii privind activitatea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). În cadrul ședinței de azi a Cabinetului de Miniștri au fost avizate noi propuneri de modificare a legii Executivul condus de Chicu propune ca numărul membrilor CSM să crească de la 12 la 15 sau cu un membru mai mult, comparativ cu propunerile anterioare, făcute de Guvernul Sandu.  

De asemenea, proiectul prevede ca membrul CSM care va fi ales din rândurile judecătorilor să fie selectat în urma unei „campanii electorale”, transparente.

O altă propunere este ca deciziile adoptate de CSM să fie luate în ședință deschisă și ca acestea să poată fi contestate la Curtea de Apel.

Propunerile urmează a fi înaintate Parlamentului spre aprobare.

Ora 15.18: Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a propus la ședința de azi a Guvernului includerea în ordinea de zi a unui proiect de modificare a legii privind activitatea Consiliului Superior al Magistraturii, pentru care membrii Executivului să ofere aviz pozitiv sau negativ. Nagacevschi a motivat că proiectul este unul acre trebuie aprobat urgent și că este important pentru reforma justiției.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram