/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 805: Atac cibernetic în Moldova, paradox istoric, decizie UE și arme chimice! Zelenski: Putin e un nazist

Nagacevschi anunță „schimbări urgente” și demisii la instituțiile subordonate Ministerului Justiției, după eliberarea lui Filat din detenție

missing
04 decembrie 2019, ora 10:05

„Astăzi vor fi făcute schimbări urgente la instituțiile subordonate Ministerului Justiției pentru ca astfel de lucruri să nu se mai petreacă”, a declarat ministrul Fadei Nagacevschi după ședința Consiliului Suprem de Securitate, unde s-a discutat despre eliberarea ex-premierului Vlad Filat din detenție, înainte de termen.

Ministrul anunță demisii la Administrația Națională a Penitenciarelor.

„Anumite cadre urmează a fi înlocuite pentru că nu se isprăvesc cu sarcinile. ANP și în genere penitenciarele sunt conduse de interimari și lucrurile degradează. Și acești interimari nu vor să înțeleagă că sunt în subordinea Ministerului Justiției. Astăzi noi o să clarificăm multe lucruri”, a punctat Nagacevschi.

Ministrul mai spune că la baza demersului șefului Penitenciarului nr.13 de a-l elibera înainte de termen pe Vlad Filat a stat un proces-verbal emis de o comisie a penitenciarului, iar componența acesteia s-a schimbat de mai multe ori în ultima perioadă. Pe 19 august, pe 21 august și la 13 septembrie.

„Nu vreau să spun că s-a făcut totul intenționat, dar au apărut multe suspiciuni. Eu matematic vorbind nu pot să-mi dau seama cum să stai 4 ani și să spui că a ispășit 2/3 din pedeapsă, dacă a fost condamnat la 9 ani. După mine abordarea este defectuoasă…Eu vreau să mă clarific și să mă conving că nu s-a făcut în interesul meschin al unor persoane, dar în conformitate cu normele de drept”, a adăugat Nagacevschi.

Ministrul Justiției admite că încheierea Judecătoriei Ciocana ar putea fi contestată. Vlad Filat a fost eliberat ieri din penitenciar în baza unei decizii a Judecătoriei Ciocana.

/DOC/ Încheierea instanței privind eliberarea lui Filat! Cum a fost calculat termenul de ispășire a pedepsei și de ce este condiționată eliberarea

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram