/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Vlad Filat explică detaliat de ce a fost eliberat din detenție și ce planuri are pentru viitorul apropiat

04 decembrie 2019, ora 12:38

Fostul premier Vlad Filat, eliberat ieri din penitenciar, a oferit primul interviu în cadrul căruia a explicat în detalii cum a fost aprobată decizia de eliberare a sa înainte de termen și a dezvăluit ce vrea să facă în următoarea perioadă.

Filat afirmă că a depus personal cererea către administraţia Penitenciarului nr. 13, pentru eliberare condiționată, după ce i-a fost redus termenul de detenție cu 709 zile.

„În termen legal, comisia a examinat acest demers şi a înaintat, prin vot unanim, solicitarea respectivă. După aceasta, fără nici un fel de planificare sau încercare de a manipula cu anumite date, acest demers a fost remis, conform prevederilor legale, de către conducătorul instituţiei penitenciare instanţei de judecată.

Şi de ce data de 12 noiembrie, la care se face referinţă? Deoarece această dată era penultima, conform prevederilor legale, în care se putea de depus demersul. Legea stabileşte expres că demersul se depune în decurs de 5 zile de la data adoptării deciziei de către comisie. Decizia a fost luată de comisie pe data de 8 noiembrie 2019”, a precizat Vlad Filat într-un interviu acordat pentru Tribuna.md.

Vlad Filat admite că decizia luată de Judecătoria sectorului Ciocana, privind eliberarea sa, ar putea fi revizuită:

„Luând în calcul tot ceea prin ce am trecut până acum, este posibil orice. Ceea ce vedem că se întâmplă, numai nu obiectivitate şi justiţie înseamnă. Ar trebui să nu se uite că dosarul meu se află în examinare prioritară la CEDO şi oricum vom avea şi judecata de acolo. Nu pot spune că sunt optimist în asemenea situaţie, însă am speranţă că interesul politic şi justiţia sunt lucruri absolut separate”.

Întrebat ce intenționează să facă în viitorul apropiat, Vlad Filat a spus că principala sarcină este să repare prejudiciul pe care l-a adus persoanelor apropiate şi oamenilor care au avut încredere în el și pe care i-a dezamăgit, făcând mai multe greşeli politice.

În politică nu intenționează să revină, dar nu va rupe legătura cu politicienii.

„Planurile mele de viitor ţin de viaţa mea privată şi nu au legătură cu activităţile politice, ceea ce nu înseamnă că nu voi avea o comunicare cu oamenii care se ocupă de politică”, a explicat Filat.

Anterior, într-un interviu acordat din penitenciar pentru TV8, Vlad Filat a declarat că ar fi dispus să ofere consultanță politică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram