/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Dumitru Diacov, despre inițiativa deputaților socialiști referitoare la prospectele medicale scrise obligatoriu în "moldovenească” și rusă: „O să creeze tensiune în societate”

missing
05 decembrie 2019, ora 21:30

Deputatul Dumitru Diacov, afirmă că, riscăm să avem o „tensiune în societate”, în cazul în care inițiativa înregistrată în Parlament de deputații socialiști, care propun ca toate medicamentele vândute în farmaciile din R. Moldova să conțină obligatoriu pe prospect informații în limbile „moldovenească” și rusă, va fi votată.

„ PD votează pentru? – Este un proiect care o să creeze tensiune în societate. Eu cred că numai de asta nu mai avem nevoie acum. Noi avem nevoie de liniște, noi avem nevoie ca să mobilizăm țara să se ocupe cu creșterea economică, cu celelalte lucruri. Nu știu, trebuie de văzut în ce măsură aceste lucruri sunt absolut necesare. Eu cred că la nivel de Guvern se poate de luat niște decizii care să rezolve aceste probleme, cu care se confruntă o parte din populație” a spus Diacov în cadrul unei emisiuni televizate.

Amintim că deputații Partidului Socialiștilor  a elaborat un proiect de lege care prevede ca toate medicamentele vândute în farmacii să conțină pe prospect informații în limbile ”moldovenească” și rusă. Mai mult, conform celor specificate în document, lucrătorii medicali și farmaceutici vor trebui să le vorbească pacienților tot în ”moldovenească” și rusă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram