/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Ion Druță, surprins la Parlament. Litvinenco: „Pe semne că a fost „înfiat” de PSRM”

missing
05 decembrie 2019, ora 15:09

Președintele Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, care a depus anterior cerere de demisie din funcție, a fost surprins astăzi la Parlament. Deputatul Blocului ACUM, Sergiu Litvinenco, întreabă retoric dacă acesta mai insistă pe demisie sau s-a răzgândit.

„Oho, Ion Druță, șeful demisionar al CSJ, e în Parlament! Pe semne că deja a fost „înfiat” de PSRM (și/sau de PD). Apropo, acesta a depus demisia, comisia juridică (când încă eram președinte) a aprobat raport de acceptare a demisiei acestuia, demisia a fost inclusă și în ordinea de zi a ședinței Parlamentului (pentru ziua când s-a votat Guvernul Chicu). Dar, așa și nu a fost aprobată prin hotărâre de Parlament. Pe semne că deja nici nu va fi…”, a comentat Litvinenco pe Facebook, atașând și poze cu Druță în holul Legislativului.

Amintim că Ion Druță este cercetat penal în două dosare: pentru îmbogățire ilicită și pentru amestec în înfăptuirea justiției. În timpul perchezițiilor în biroul magistratului, în cadrul primului dosar penal, au fost găsite documente care conțin descrieri succinte din mai multe dosare ajunse pe rol la Curtea Supremă de Justiție, cu indicarea numelor judecătorilor care ar urma să se ocupe de aceste cazuri și cu sugestii pentru magistrați ce decizii ar trebui să adopte.

/DOC EXCLUSIV/ Dosarele în care ar fi dat indicații Ion Druță. Pentru asta s-a ales cu un nou dosar penal

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram