/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Judecătorul Oleg Sternioală a încălcat procedurile! Nu și-a depus cererea de demisie la CSM

missing
05 decembrie 2019, ora 09:27

Magistratul Curții Supreme de Justiție (CSJ) Oleg Sternioală vrea să renunțe la  funcția de judecător și vicepreședinte al CSJ. Acesta a depus cerere de demisie direct la Comisia juridică a Parlamentului, cu încălcarea procedurilor. Sternioală trebuia să se adreseze mai întâi  la Consiliul Superior al Magistraturii.

„Noi nu am primit nicio cerere de la dl Sternioală. Nu este posibil să fie aprobată de Parlament, evitând CSM-ul. Cererea trebuie să fie admisă printr-o hotărâre CSM, iar ulterior noi să o trimitem la Parlament pentru aprobare”, a declarat pentru TV8, președintele interimar al CSM, Dorel Musteață.

Amintim că Sternioală este bănuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari. CSM i-a ridicat imunitatea, la solicitarea procurorului general interimar Dumitru Robu, pentru anchetarea acestuia și percheziționare. Sternioală a fost reținut pentru 72 de ore, iar ulterior instanța de judecată a respins solicitarea procurorilor de a-l plasa în arest pentru 30 de zile.

Procurorii caută din ce mijloace s-ar fi îmbogățit Sternioală și familia acestuia care a acumulat venituri de circa șapte milioane de lei într-o perioadă relativ scurtă de timp și din ce surse acesta și-a cumpărat bunuri de lux, în valoare de 13,8 milioane de lei.

„Bănuiala rezonabilă a organului de urmărire penală este că diferența de circa 6,7 milioane dintre veniturile și cheltuielile bănuitului constituie bunuri ilicite, care au fost tăinuite, iar natura și originea acestora este deghizată prin transcrierea dreptului de proprietate pe terțe persoane, fapt care urmează a fi demonstrat în cadrul urmării penale”, spun reprezentanții Procuraturii Anticorupție.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram