/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Decis! Pensiile vor fi indexate de două ori pe an

missing
06 decembrie 2019, ora 12:43

Pensiile vor fi indexate de două ori pe an, începând cu 1 ianuarie 2020. Un proiect de lege în acest sens a fost votat de deputați în a doua lectură. Potrivit prevederilor,  pensiile vor fi indexate la 1 aprilie și 1 octombrie, iar la baza calculelor se va lua media indicelui prețurilor de consum pe ultimii trei ani.

La 1 octombrie 2020,  vor beneficia de indexare peste 400 de mii de persoane, care au pensii ce nu depășesc nivelul minimului de existență.

Legea adoptată astăzi de Parlament  prevede extinderea modalității noi de indexare și asupra militarilor, persoanelor din corpul de comandă, trupele organelor afacerilor interne și Inspectoratului General de Carabinieri.

Potrivit datelor statistice ale Casei Naționale de Asigurări Sociale, la începutul anului 2019, în R. Moldova erau înregistrați 700 887 de beneficiari de pensii, ale căror pensie medie era de 1 895 lei. Circa 400 000 de persoane primesc pensia sub minimul de existență.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram