/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

O nouă ședință de judecată în dosarul Grigorciuc - Sîrbu: Unul dintre martori și-a schimbat declarațiile

missing
06 decembrie 2019, ora 13:19

Astăzi a avut loc o nouă ședință de judecată în dosarul în care activistul civic Pavel Grigorciuc este acuzat de huliganism în stare de recidivă, după ce i-ar fi tras o palmă deputatului democrat Sergiu Sîrbu. În cadrul acesteia, au fost audiați doi martori noi.

Este vorba despre deputatul democrat Ghenadie Buza și Cristina Fărâmă, asistentă a deputatului democrat Angel Agache.

Dacă în cadrul audierilor din martie de la poliție, Fărâmă spunea că Grigorciuc l-ar fi lovit cu pumnul pe Sîrbu, astăzi, aceasta și-a schimbat mărturiile. Asistenta lui Agache a declarat în fața instanței că democratul Sergiu Sîrbu ar fi fost lovit doar cu palma de către Pavel Grigorciuc. Aceasta nu a vrut ulterior să vorbească cu presa.

Cel de-al doilea martor audiat, Ghenadie Buza, a povestit în fața magistraților și a procurorilor că nu a văzut cum Sîrbu ar fi fost lovit de Grigorciuc. Acesta a spus că în acel moment, mânca împreună cu un coleg în restaurantul în fața căruia s-a întâmplat incidentul. Când au ieșit ambii afară, Sergiu Sîrbu ar fi fost ”galben la față” și speriat, a spus Buza, care a mai precizat că Grigorciuc striga în acele momente ”slugile lui Plahotniuc”.

Următoarea ședință de judecată în acest dosar va avea loc pe 23 decembrie. Dacă îi va fi demonstrată vinovăția, Pavel Grigorciuc riscă până la 5 ani de închisoare.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram