Relația dintre Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidul Demnitate și Adevăr (PPDA) s-a cam răcit, după ce câțiva consilieri ai Blocului ACUM au votat pentru candidaturi ai Partidului Socialist și ai Partidului Democrat. 

Au fost niște situații care au condus la o anumită răcire. În anumite raioane, anumiți oameni ai platformei DA au ales să voteze cu PD și PSRM și astfel Blocul ACUM a rămas fără șansa de a avea acolo președinți de raioane. Am fi putut avea președinți de raioane, dacă toată lumea vota așa cum se votează. – Blocul ACUM rămâne unit? – Așa cum ați văzut în Parlament, fracțiunile conlucrează, au mesaje comune. O să încercăm și în continuare să venim cu poziții comune” a spus Maia Sandu.

Fosta prim-ministră a mai precizat că consilierii care au votat împotriva Blocului ACUM ar urma să fie dați afară din partid.

„Colegii de la platforma DA au zis că o să-i sancționeze. Adică o să-i elimine pe cei care au trădat. Sperăm să se întâmple acest lucru. Dar e clar că există o anumită supărare între colegii noștri, mai ales la nivel local, din cauza că s-au întâmplat aceste lucruri”, a mai declarat politiciana.

Vezi și:

Și la Drochia un socialist a fost ales președinte de raion. Pentru el au votat consilieri PDM, PAS, PPDA și Șor

Un socialist, ales președinte al raionului Dubăsari cu votul PSRM-ACUM. Policinschi este consilier independent, după 16 ani de șefie a raionului

Un fost deputat socialist, ales președinte al raionului Ungheni, cu sprijinul PDM și PCRM

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!