/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

O consilieră PPDA în CMC a sesizat PG și PA privind banii ”de la prieteni”, acceptați de Ion Ceban pentru reparația biroului

06 decembrie 2019, ora 20:46

Consiliera municipală din partea Platformei DA, Aliona Doroș a sesizat Procuratura Generală și Procuratura Anticorupție pe cazul acțiunilor primarului general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, cu privire la acceptarea de către el a banilor de la așa numiții prieteni în scopul reparației biroului său și acoperirea cheltuielilor de deplasări.

Declarațiile respective, precum că „niște prieteni” îi repară biroul, au fost făcute publice de către actualul primar al municipiului Chișinău de nenumărate ori.

„Având în vedere că edificiul Primăriei municipiului Chișinău este patrimoniu public și monument ocrotit de stat, că primăria este o instituție publică, activitatea căreia se bazează pe transparență și legalitate, aceste tranzacții, plăți și numele agenților economici implicați în „reparația” biroului primarului trebuie să fie publice. Primarul general, fiind persoană cu funcție publică, este obligat prin lege să declare plățile efectuate de terțe persoane implicate. În caz contrar, toate aceste transferuri și achitări pot fi considerate mită pentru anumite servicii sau tranzacții dubioase, care ar putea urma”, susține Aliona Doroș de la PPDA.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram