/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Caruselul cu fete îmbrăcate sumar a revenit în PMAN. Imaginile au fost acoperite cu...peliculă albă

missing
06 decembrie 2019, ora 22:24

Caruselul erotic, care a provocat reacții aprinse și în alți ani, a revenit în centrul capitalei, pentru sărbătorile de iarnă. Deși este destinat, în mare parte, copiiilor, pe el apar imagini cu fete aproape goale, în ipostaze senzuale. La vederea lor, unii internauți le-au făcut vedete pe rețelele sociale. Vestea a ajuns și la primarul capitalei, care a cerut să fie găsită o soluție. Zis și făcut. În prima parte a zilei, muncitorii au acoperit fetele cu peliculă albă. Dar, au devenit furioși când echipa TV8 s-a apropiat să filmeze. La fața locului, a fost chemată și poliția.

Mihaela Dicusar, reporteră TV 8: ”Caruselul care a stârnit constroverse în rândul părinților în anii precedenți a fost instalat, din nou, în PMAN. Astfel, în loc de Moș Crăciun și Alba ca Zăpada, pe panoul din spate apar femei aproape dezgolite. Totuși, după mai multe critici, ce au apărut în spațiul public, muncitorii au decis să le… îmbrace”.

Indicația vine de la primarul municipiului Chișinău, după ce ieri pe rețelele sociale au apărut mai multe fotografii dedicate caruselului, poreclit în spațiul virtual, erotic. Muncitorii au decis să acopere imaginile cu fetele dezgolite, cu fâșii din peliculă. Dar, când au văzut că sunt filmați, s-au năpustit asupra echipei TV8.

Nu aveți dreptul să atingeți camera. – Fugiți de aici”.

După incident, echipa de filmare a solicitat prezența poliției pentru a depune plângere. Dincolo de acest moment, muncitorii au mai refuzat să ne spună cine le-a cerut să monteze caruselul.

Trecătorii, în schimb, s-au arătat uimiți și revoltați de imaginile cu fetele sumar îmbrăcate.

Aici copiii se vor distra. Aici nu e club de striptease, pentru a afișa astfel de imagini”, spune un locuitor al capitalei.

Este un carusel pentru copii. Ce fel de imagini sunt acestea?”, spune o altă persoană.

În scandal s-a implicat și Agenția de Stat pentru Protecția Moralității, care a sesizat poliția pentru că agentul economic nu i-ar fi cerut permisiunea de la instituție. Imaginile, în opinia directorului, chiar sunt indecente.

”El trebuia să se apropie, să depună cerere, să analizăm dacă se pot publica astfel de imagini sau nu. Dumnealui nu s-a adresat”, spune Vitalie Verbițchi, director ASPM.

Agentul economic riscă să fie amendat. Directorul firmei nu a fost de găsit, deocamdată, pentru o reacție. Între timp, poliția Buiucani s-a autosesizat. Am încercat să dăm și de șeful Direcție Comerț din cadrul Primăriei, pentru a ne spune cum a fost emisă permisiunea, funcționarul însă nu ne-a răspuns la telefon. Caruselul respectiv a fost instalat și anterior, tot cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Mai exact în 2014 și 2016. Și atunci mai mulți oameni s-au indignat, iar fotografiile au fost acoperite cu hârtie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram