/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Discursul lui Vlad Filat la Consiliul Național Politic al PLDM: „Nu am dorință de răzbunare”

missing
08 decembrie 2019, ora 12:14

Fondatorul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a ținut un discurs în debutul ședinței Consiliului Național Politic al formațiunii convocat astăzi la Chișinău. Fostul premier le-a mulțumit tuturor pentru faptul că au rezistat și au menținut PLDM-ul, în pofida presiunilor care au fost făcute din partea Partidului Democrat.

Filat a anunțat că și-a suspendat activitatea politică și va reveni după ce își va demonstra nevinovăția.

„Nu știu cum să vă redau exact ceea ce simt și probabil este foarte greu să fac acest lucru… după 50 de luni de singurătate să treci într-o perioadă atât de scurtă în atmosfera care îmi este atât de cunoscută.

Chiar dacă au fost pereți și gratii, eu v-am simțit, pentru că bateriile erau încărcate de acele lucruri pe care am reușit să le facem împreună de-a lungul anilor. Acest lucru m-a ajutat să pot să fiu astăzi aici.

Înțeleg că sunt foarte multe întrebări și speculații și o să încerc să răspund direct la ceea ce nu am reușit anterior să fac. Au vorbit alții pentru mine, ceea ce le era lor în interes.

Eu am activitatea politică suspendată și o voi avea în continuare până când voi demonstra că ceea ce s-a vorbit și promovat cu atâta insistență în privința mea a fost un neadevăr. Modul în are eu voi activa urmează să fie definit. Mă voi consulta cu cei din țară și din afară. Dar eu nu pot să fiu suspendat față de lucrurile la care m-am referit: statul de drept, reforme și parcursul de integrare europeană a R. Moldova.

Mulți au așteptat ca eu să explodez toate cele rele care sunt în țară. Eu înțeleg acele așteptări în contextul acelei declarații, însă eu vreau să vă spun că în țara aceasta sistemul, nu doar corupt, putreziciunea din care face parte și lașitatea umană care e foarte la modă în R. Moldova…pentru ca acest regim putred să sară în aer, așa cum am spus, nu este suficient ca eu sau altcineva să facă declarații. Este necesar să avem presă liberă și independentă care să nu alerge după știri bombastice, dar prin analiză să ajute oamenii să înțeleagă ce se întâmplă. Este necesar să avem un sistem politic fundamental. Avem nevoie ca această ură între oameni să dispară.

După aceste 50 de luni eu sunt cu sufletul împăcat, nu am răutate sau dorință de răzbunare. Pentru mine este ceva incredibil, modul în care m-ați primit (n.r. sala în picioare și cu aplauze furtunoase). Am simțit căldura dvs”.

La final, Vlad Filat i-a mulțumit actualului președinte al PLDM, Tudor Deliu pentru vizitele pe care i le-a făcut în penitenciar și pentru susținere.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram