/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Locul din R. Moldova unde salariul mediu lunar este aproape de 30 de mii de lei

08 decembrie 2019, ora 17:47

Angajații „Moldova IT Park” au ridicat în al treilea trimestru al anului curent un salariu mediu de 29 133 de lei, de patru ori mai mare în comparație cu salariul mediu pe economie.

Potrivit unui raport de activitate al „Moldova IT Park”, din cele 237 de companii care au raportat creșterea salariului mediu, 105 au înregistrat concomitent și creșterea veniturilor.

Numărul total de companii active în cadrul Parcului este de 480. Dintre acestea,124 de firme sunt cu capital străin care parvine din 32 de țări.

Concomitent cu majorarea numărului de rezidenți, a crescut și numărul de angajați, care a ajuns la 9 268 de persoane. Dintre acestea, 73 sunt cetățeni străini. Pe parcursul celui de-al treilea trimestru al anului curent, 12 persoane străine au beneficiat de Programul „IT Visa”, care oferă posibilitatea obținerii permisului de ședere provizoriu pe teritoriului R. Moldova pentru muncă. Patru persoane au fost angajate în calitate de specialiști, iar opt sunt manageri.

Trei angajați sunt din Rusia și câte unul din următoarele state: China, Germania, Iran, Italia, Malta, Marea Britanie, România, Ucraina și Venezuela.

În același raport se mai spune că, odată cu majorarea numărului de rezidenți, a crescut esențial și venitul IT Parcului. Cifra a atins valoarea de 2,84 miliarde de lei, fiind în creștere cu 29% în comparație cu anul trecut.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram