/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

Circa 300 de gherete unde sunt vândute produse din tutun urmează să fie evacuate până la sfârșitul săptămânii

missing
09 decembrie 2019, ora 16:17

Circa 300 de gherete, amplasate în preajma instituțiilor educaționale și a centrelor medico-sanitare unde sunt vândute produse din tutun urmează să fie evacuate până la sfârșitul acestei săptămâni. 

Gheretele trebuie să fie scoase. Aveți 3 zile pentru a rezolva această problemă”, a spus Ion Ceban, în adresarea către pretorii de sector. „Dacă cineva vrea să facă bani pe seama sănătății copiilor, atunci pleacă din această sală și face business în altă parte. Noi lucrăm pentru oameni și nu pentru buzunarul cuiva, dlor pretori!“, a spus primarul general Ion Ceban, în cadrul ședinței primăriei.

Municipalitatea a identificat lista agenților economici care nu se supun solicitărilor repetate privind scoaterea gheretelor. Astfel, în trei zile, acestea vor fi evacuate. Între timp, preturile de sector trebuie să se asigure că agenții economici au primit preavizarea pentru scoaterea chioscurilor, iar în caz de neconformare să le evacueze.

Ce ține de magazinele mici de cartier, deschise acum 15-20 de ani, șeful Direcției generale comerț, alimentație publică și prestări servicii a precizat că și acestea riscă să fie evacuate. Astfel, pentru a-și continua activitatea, agenți economici vizați trebuie să renunțe la comercializarea țigaretelor.

Agenții economici care au gherete amplasate în raza a 200 de metri de instituțiile sociale, urmează a fi atrași la răspundere contravențională.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram