/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Directorul „Moldovagaz” spune că s-a ajuns la un acord cu Ucraina privind tranzitul gazelor naturale

09 decembrie 2019, ora 18:05

Directorul „Moldovagaz”, Vadim Ceban, spune că Republica Moldova ar fi ajuns la un acord cu Ucraina privind tranzitul gazelor naturale, care urmează a fi semnat până la finele acestui an.

Până pe 31 decembrie urmează a fi încheiate două contracte: unul privind prestarea serviciului de transport al gazului pe teritoriul Republicii Moldova, iar altul pe teritoriul Ucrainei. La o astfel de înțelegere s-a ajuns în urma unei conferințe video, organizate astăzi, la care au participat reprezentanți ai „Moldovagaz”, „Moldovatransgaz” și „Operatorul sistemului de transport gaze al Ucrainei”.

Vadim Ceban a ordonat ca toate documentele să fie pregătite până pe 12 decembrie și transmise spre aprobare în cel mai scurt timp organelor de conducere ale „Moldovagaz”, se arată într-un comunicat al companiei.

Dacă totuși vor eșua înțelegerile cu autoritățile Ucrainei, privind tranzitului gazelor naturale rusești, se pregătește aprovizionarea cu gaze a R. Moldova în flux revers prin culoarul transbalcanic. Vor fi contractate capacitățile disponibile de transport gaze din Bulgaria și România.

Anterior fostul ministru al Economiei, Vadim Brînzan a explicat în detalii care sunt cele trei posibilități prin care R. Moldova ar putea fi aprovizionată cu gaz.

/VIDEO/ SUA s-au implicat în negocierile pentru lansarea rutei alternative de livrare a gazului în Moldova. Brînzan: „Noi am muncit, iar Chicu va tăia panglica”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram