/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Toți sportivii din Rusia, excluși din marile competiții internaționale pentru patru ani

09 decembrie 2019, ora 13:29

Sportivii din Federația Rusă nu vor putea participa următorii patru ani la toate evenimentele sportive majore, inclusiv Olimpiada de la Tokyo din 2020 și Cupa Mondială de fotbal din 2022 din Qatar. Cei care vor dovedi că nu au nicio legătură cu scandalul de dopaj, vor putea totuși concura, însă sub un steag neutru, scrie bbc.com. 

Interdicția a fost aplicată de către Agenția Mondială Antidoping (WADA). Decizia a fost luată unanim într-o ședință a Comitetului Executiv, care a avut loc astăzi, la Lausanne, Elveția. Aceasta vine după ce Agenția Antidopaj din Rusia (Rusada) a fost declarată neconformă pentru că a manipulat datele de laborator predate anchetatorilor în luna ianuarie curent.

Rusada ar fi trebuit să transmită atunci către WADA date importante legate de imensul scandal care a izbucnit în 2018 privind implicarea statului în dopajul sportivilor, ceea ce însă nu s-a întâmplat. Rusada are la dispoziție 21 de zile pentru a ataca decizia WADA. În acest caz, recursul va fi sesizat de către Curtea de Arbitraj pentru Sport.

La Jocurile Olimpice de iarnă din Coreea de Sud din 2018, 168 de sportivi ruși au concurat sub un steag neutru.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram