/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Trei motive pentru care Vlad Filat a fost eliberat din închisoare, în opinia lui Țîcu. „El a plătit pentru asta”

09 decembrie 2019, ora 21:28

Noul președinte al PUN Octavian Țîcu a dat trei motive pentru care fostul premier Vlad Filat a fost eliberat din închisoare. Acestea ar fi: banii, „miza adevărată a Moscovei” și război cu Partidul Democrat. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR.

Țîcu este convins că în eliberarea lui Filat ar fi fost implicat și președintele țării Igor Dodon.

„Eu pot să vă spun  trei motive pentru care a fost eliberat Vad Filat. Primul sunt banii. El a plătit pentru asta. – A plătit administrației penitenciarului? – Nu. Lucrurile se fac altfel. Unicul om care avea capacități de a-l elibera este Igor Dodon. Al doilea lucru care îmi confirmă această poziție este faptul că miza adevărată a Moscovei întotdeauna în R. Moldova a fost fragmentarea dreptei. Cu cât mai mulţi unionişti şi partide pe dreapta, cu atât cei de pe stânga sunt mai puternici. Vlad Filat a fost scos pentru a crea iluzia unei fragmentări ai dreptei. În al treilea rând Vlad Filat are de purtat un război cu PD-ul”, a spus Țîcu în cadrul emisiunii.

Vlad Filat a fost eliberat la data de 3 decembrie.

În luna august, pedeapsa acestuia a fost redusă cu 685 de zile, din cauza condițiilor de detenție, în baza unei hotărâri a Curții Europene pentru Drepturile Omului.

Vlad Filat a fost condamnat în 2016, de către magistraţii Judecătoriei Buiucani, la 9 ani de închisoare. Ulterior, decizia a fost menținută de Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție. Fostul premier a fost învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram