/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Un nou partid în R. Moldova cu trei foști deputați în față! Ieri s-a desfășurat congresul de constituire a formațiunii

missing
09 decembrie 2019, ora 08:35

Pe scena politică din R. Moldova a apărut oficial încă o formațiune – Partidul Acțiunii Comune „Congresul Civic”. Ieri, s-a desfășurat Congresul de constituire a partidului. În față stau trei foști deputați comuniști: Marc Tkaciuk, Iurie Muntean și Zurab Todua.

Partidul a reușit deja să-și formeze mai multe organizații teritoriale, atât în Chișinău, cât și în raioane.

Noi, toți membrii Partidului Acțiunii Comune „Congresul Civic” vom luptă pentru afirmarea și lărgirea drepturilor și libertăților sociale ale majorității absolute a cetățenilor din Republica Moldova. Ne vom strădui să facem față tuturor greutăților și să muncim pentru binele întregului popor moldav și pentru țara noastră atât de frumoasă și ospitalieră”, a scris pe Facebook, o membră a partidului.

Marc Tkaciuk a anunțat despre intenția de a crea un nou partid încă în această vară și a precizat din start că nu se va implica în alegerile locale din octombrie.

Mai mulți experți politici sunt de părere că formațiunea va lupta pentru alegătorii de stânga și va deveni un concurent de temut pentru Partidul Socialiștilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram