/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Momentul în care Chicu a vrut să-și depună mandatul de ministru din Guvernul Filip

09 decembrie 2019, ora 23:10

Premierul Ion Chicu a vrut să-și depună mandatul de ministru al Finanțelor pe când era în Guvernul lui Pavel Filip. Acesta spune că, în cazul în care Executivul ar fi abrogat hotărârea de Guvern nr. 110, atunci lucrurile s-ar fi schimbat.

„Nu era într-o fază absolut avansată, dar m-am pomenit într-o ședință de Guvern cu o inițiativă care nu a fost discutată la Ministerul Finanțelor de a abroga hotărârea de Guvern 110, care prevedea achitarea dividentelor de către întreprinderi de stat în bugetul de stat.  Am reacționat în ședința Guvernului, bineînțeles că atunci nu am spus că îmi dau demisia, dar așa de bine a înțeles mesajul că mai departe proiectul cela nu a mai fost. S-a renunțat.

Admit că dacă nu avea să fie respectată opinia Ministerului Finanțelor lucrurile puteau să ajungă la ceea ce am vorbit”, a declarat Ion Chicu, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

În Guvernul Filip, Chicu a fost ministru din data de 10 decembrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram