/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/DOC/ Un grup de consilieri îi cere socoteală lui Ceban, privind compania care organizează târgul de Crăciun în centrul capitalei

missing
10 decembrie 2019, ora 16:21

Consilierii din fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) îi cer socoteală primarului general al capitalei Ion Ceban, privind compania care se ocupă de organizarea Târgului de Crăciun din centrul Chișinăului, companie pe care o numesc „afiliată politic”. 

Aleșii municipali îi cer lui Ion Ceban să prezinte documentelor aferente procedurii de selectare a agentului economic SRL Maximus Grup pentru desfășurarea manifestațiilor culturale dedicate sărbătorilor de iarnă în perioada 01.12.2019 – 15.01.2019 în Piața Marii Adunări Naționale cu instalarea utilajului pentru jocurile distractive, a sistemului de iluminare și sonorizare, a gardului de protecție, etc.

De asemenea, aceștia cer să fie făcută publică și copia acordului dintre agentul economic SRL Maximus Grup și Primăria Municipiului Chișinău privind oferire facilităților la prestarea serviciilor de agrement pentru minori într-un interval limitat, prestate de către SRL Maximus Grup în contextul desfășurării manifestațiilor culturale dedicate sărbătorilor de iarnă în perioada 01.12.2019 – 15.01.2019 în Piața Marii Adunări Naționale.

Totodată, consilierii vor ca Ceban să argumenteze limitarea în timp a facilităților la prestarea serviciilor de agrement pentru minori, prestate de către SRL Maximus Grup în contextul desfășurării manifestațiilor culturale dedicate sărbătorilor de iarnă în perioada 01.12.2019 – 15.01.2019 în Piața Marii Adunări Naționale.

Menționăm că, fostul primar Dorin Chirtoacă a declarat că firma Maximus Grup îi aparține fiului consilierului municipal din PSRM Vasile Chirtoca. Ulterior, Chirtoca a venit cu un comentariu în care a spus că fiul său este asociat al acestei firme, dar nu știa nimic despre serviciile pe care le oferă aceasta Primăriei Chișinău. 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram