/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Renato Usatîi spune că bancherul rus Gherman Gorbunțov deține identitate dublă în R. Moldova

missing
10 decembrie 2019, ora 22:14

Omul de afaceri rus Gherman Ghorbunțov deține dubla identitate a Republicii Moldova sub numele Peotor Chirov. Despre aceasta a anunțat primarul de Bălți, Renato Usatîi, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8. 

„Lumea îl cunoaște pe omul de afaceri sub numele Gherman Ghorbunțov, dar în Uniunea Europeană, fostul lider al Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc îi dădea un pașaport străin care era valabil doar pentru un an. Vlad Plahotniuc i-a mai eliberat lui Gherman Ghorbunțov un pașaport moldovenesc, pe numele Peotor Chirov, ca să nu apară în vizorul UE și SUA”, a declarat Renato Usatîi.

În martie 2012, omul de afaceri rus Gherman Gorbunțov a fost împușcat în unul din centrele financiare din Londra. Victima a scăpat cu viață. De comiterea tentativei de asasinat este bănuit Vitalie Proca.

Acesta a fost condamnat definitiv în România, într-un alt dosar, la 21 de ani și 8 luni de detenție pentru că ar fi încercat să asasineze un bucureștean, pe care l-a confundat cu un interlop.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram