/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale va avea de două ori mai mulți angajați

11 decembrie 2019, ora 17:29

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) va avea de două ori mai mulți angajați, începând de anul viitor. Potrivit un proiect votat astăzi de Guvern, instituția va avea 35 de unități de personal, față de 18 cât are în prezent.

Centrul Național Anticorupție, în subordinea căruia se află ARBI, a argumentat că este nevoie de majorarea numărului de angajați pentru că s-au extins competențele instituției. Dacă inițial ARBI efectua investigații financiare paralele pe 25 de articole din Codul Penal, acum are competențe când e vorba de 54 de articole din Codul Penal.

„ARBI nu are posibilitatea să-și îndeplinească pe deplin sarcinile cu care a fost mandatată, deoarece numărul angajaților este prea mic, iar într-o serie de cazuri este necesar de identificat bunurile care au fost obținute pe căi ilegale”, se spune în nota informativă a proiectului.

Calculele CNA arată că  pentru salarizarea suplimentară a celor 17 funcții noi din cadrul ARBI,  vor fi necesare circa patru milioane de lei pentru anul 2020.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram