/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

/DOC/ Autoritățile promit să repare la anul zeci de grădinițe din Chișinău. Ce sume sunt prevăzute în acest scop, în proiectul bugetului pentru 2020

missing
11 decembrie 2019, ora 17:28

Autoritățile municipale promit să repare la anul viitor zeci de grădinițe din Chișinău. Pentru asta, au planificat în proiectul bugetului municipal suma de 30 de milioane de lei. Banii vor fi folosiți fie pentru reparația generală a instituțiilor de învățământ preșcolar, fie doar pentru reparația acoperișui, a tehnicii sanitare și sistemului de încălzire sau pentru rețelele electrice.

Cea mai mare pare din bani, peste 8 milioane de lei, sunt rezervați Direcției educație, tineret și sport a sectorului Botanica. De altfel, în acest sector, ar urma să fie reparate și cele mai multe grădinițe – 32 la număr.

Dintre acestea, grădiniței 112 îi vor reveni cei mai mulți bani – 400 de mii de lei. 300 de mii de lei din această sumă sunt destinați pentru reparația capitală a instituției, iar restul celor 100 de mii sunt pentru reparația tehnicii sanitare și a sistemului de încălzire.

Către Direcția de educație a sectorului Buiucani vor fi redirecționate 2,8 milioane de lei, iar pentru Direcția de educație Centru sunt rezervate 4,1 milioane de lei. Pentru grădinița nr. 8 de pe strada Gheorghe Asachi este prevăzut mai mult de jumătate de milion de lei. Din acești bani va fi făcută reparație capitală și va fi schimbat acoperișul, promit autoritățile.

Direcției educație a sectorului Ciocana îi vor fi redirecționate 4,2 milioane de lei, iar Direcției de educație Râșcani – 7,8 milioane de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram