/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 798: Sânge la Odesa, ordinul lui Șoigu și îndemn din SUA! Rusia se laudă cu o lovitură grea

Cei 25 de copii din Ştefan Vodă, intoxicați cu spray lacrimogen, nu au fost internați la spital

missing
11 decembrie 2019, ora 17:41

UPDATE: 17: 41 Copiii din Ştefan Vodă, care au ajuns la spital cu intoxicații, au fost transportați doar pentru a fi examinați. Potrivit medicilor, internarea acestora nu a fost necesară. 

După investigațiile medicale, elevii au fost lăsați să plece acasă.

UPDATE: 14:46 25 de copii din satul Talmaza, raionul Ştefan Vodă au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu spray lacrimogen. Cazul a avut loc în gimnaziul „Anatolie Sîrghi”. Starea elevilor este satisfăcătoare.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP) un elev din clasa a VIII-a a stropit cu spray lacrimogen la etajul doi al instituţiei, conţinutul căruia constituia aproximativ 150 de doze de utilizare. Balonul a fost aruncat, ulterior, în WC-ul şcolii.

Copiii au acuzat simptome de greaţă, vomă, tuse, cefalee, ameţeli, senzaţie de arsuri ale căilor respiratorii, conjunctivită.

În ultimii 3 ani, este al doilea caz de acest gen, după cel din liceul din satul Costeşti, raionul Ialoveni.

Specialiştii ANSP continuă investigarea cazului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram