/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Dosar penal în cazul acordării garanțiilor de stat pentru sectorul bancar. Viorel Morari: „Sunt bănuiți”

missing
11 decembrie 2019, ora 20:58

Procuratura Anticorupție investighează în cadrul unei cauze penale legalitatea acordării garanțiilor de stat pentru salvarea celor trei bănci devalizate: „Banca de Economii”, „Unibank” și „Banca Socială”.

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, care este temporar suspendat din funcție, a spus despre asta în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8. Acesta a declarat că sunt și persoane bănuite.

Întrebat dacă e vorba despre membri ai Cabinetului de miniștri, Morari a evitat să răspundă.

„Haideți să nu ne grăbim pentru că se face investigația. Nu pot discuta despre dosarele care sunt în procedură. Ulterior o să revin”, a argumentat Viorel Morari.

Procurorul a mai dezvăluit că, în cadrul dosarului furtului miliardului, în vizorul Procuraturii Anticorupție a ajuns și concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. Mai exact, este verificată proveniența anumitor resurse financiare care au fost folosite la aeroport.

Amintim că, la 13 noiembrie 2014, Guvernul a aprobat acordarea garanției de stat în sumă de 9,5 miliarde de lei pentru cele trei bănci devalizate. Iar la 30 martie 2015 a acceptat acordarea unei alte garanții de stat în sumă de 5,3 miliarde de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram