/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Octavian Țîcu despre protestul de azi din PMAN: „Actualul Guvern nu este unul tehnocrat, ci o cenuşăreasă a lui Dodon”

missing
11 decembrie 2019, ora 15:32

După ce transportatorii au protestat azi în centrul capitalei, deputatul Octavian Țîcu a venit cu un comentariu pe pagina sa de Facebook. Acesta scrie că protestul de astăzi este rezultatul Guvernului Chicu și că majorarea prețurilor ar fi pentru ca președintele Igor Dodon să câștige alegerile prezidențiale din toamna anul 2020.

Adevărul este că actualul Guvern nu este unul tehnocrat, aşa cum se declară, ci o cenuşăreasă a Preşedintelui Dodon, iar majorarea preţurilor este evident o măsură nepopulară care ar reduce şansele lui Dodon la câştigarea celui de-al doilea mandat… Acest protest este rezultatul „programului bun de guvernare scris într-o noapte”, un program care nu poate să conţină prevederi menite să îmbunătăţească calitatea serviciilor de transport de călători”, a scris deputatul independent Octavian Țîcu.

Acesta mai acuză actualul Guvern că ar fi acaparat întreprinderile municipale de transport.

„Odată ajunşi la primărie, ortacii lui Dodon au pus mâna pe întreprinderile municipale de transport – Parcul Urban de Autobuze şi Regia Transport Electric. Costul real al unei călătorii cu autobuzul se ridică la aproape 10 lei, costul biletului de călătorie fiind de 3 lei, astfel că diferenţa dintre costul real şi cel aprobat de municipalitate este compensat de către autorităţile locale. Aşadar, compensaţiile pe care le primesc cele două întreprinderi din bugetul municipal, din banii contribuabililor, se ridică la cca 100 milioane lei anual. Mai mult, aceste întreprinderi au un management defectuos, astfel că tot municipalitatea, din bani publici le achiziţionează periodic autobuze şi troleibuze, în credit, ca să le plătească urmaşii”, a mai adăugat Țîcu.

Transportatorii au ieșit azi în Piața Marii Adunări Naționale și au protestat. Ei se plâng că banii încasaţi din servicii abia acoperă cheltuielile directe de combustibil şi de reparaţii, iar pentru achiziţionarea de unităţi noi de transport nu ajung bani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram