/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Renato Usatîi afirmă că Vlad Plahotniuc a cerut azil politic nu doar în SUA, dar și în Ucraina. „A dorit să fie mai aproape de R. Moldova”

11 decembrie 2019, ora 06:31

Fostul lider al Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, a cerut azil nu doar în Statele Unite ale Americii, dar și în Ucraina, pe motiv că a vrut să fie mai aproape de Republica Moldova și pentru că și-a dorit să aibă posibilitatea să dirijeze cu activitatea unor deputați. 

Despre aceasta a declarat primarul municipiului Bălți în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8. Renato Usatîi a precizat că cererea fostului lider democrat este examinată de către autoritățile din Ucraina.

„Am întrebat pe cineva din serviciile ucrainene care este sensul ca Vlad Plahotniuc să obțină azil politic în Ucraina. Mi s-a explicat că el este dat în căutare internațională pe mai multe dosare deschise în Federația Rusă, iar Ucraina este statul care nu extrădează pe nimeni în Rusia”, a declarat Renato Usatîi.

Anterior, într-un interviu pentru agenția de presă rusă TASS, președintele Igor Dodon a declarat că deține informații că Vlad Plahotniuc s-ar afla în SUA, acolo unde speră să obțină azil politic, pentru a nu fi extrădat nici în Republica Moldova, nici în Rusia, acolo unde este anunțat în căutare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram