Fostul lider al Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, a cerut azil nu doar în Statele Unite ale Americii, dar și în Ucraina, pe motiv că a vrut să fie mai aproape de Republica Moldova și pentru că și-a dorit să aibă posibilitatea să dirijeze cu activitatea unor deputați. 

Despre aceasta a declarat primarul municipiului Bălți în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8. Renato Usatîi a precizat că cererea fostului lider democrat este examinată de către autoritățile din Ucraina.

„Am întrebat pe cineva din serviciile ucrainene care este sensul ca Vlad Plahotniuc să obțină azil politic în Ucraina. Mi s-a explicat că el este dat în căutare internațională pe mai multe dosare deschise în Federația Rusă, iar Ucraina este statul care nu extrădează pe nimeni în Rusia”, a declarat Renato Usatîi.

Anterior, într-un interviu pentru agenția de presă rusă TASS, președintele Igor Dodon a declarat că deține informații că Vlad Plahotniuc s-ar afla în SUA, acolo unde speră să obțină azil politic, pentru a nu fi extrădat nici în Republica Moldova, nici în Rusia, acolo unde este anunțat în căutare.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!