/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

Un fost ministru pe timpul guvernării comuniste, numit ambasador în Qatar

missing
11 decembrie 2019, ora 15:16

Fostul ministru al Educației în perioada guvernării comuniste, Victor Țvircun, a fost numit ambasador al R. Moldova în statul Qatar. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de membrii Cabinetului de miniștri.

Este diplomat de carieră și vorbește limba arabă. Este o achiziție serioasă a diplomației noastre pentru această țară în care este delegat”, a comentat ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi.

Vitor Țvircun a fost și în 2001 în funcția de ambasador al Republicii Moldova în Turcia și prin cumul în Qatar, Kuweit și Emiratele Arabe Unite.

Tot astăzi, Guvernul l-a rechemat pe Gheorghe Leucă din funcția de ambasador al R. Moldova, prin cumul, în Iran.

Amintim că Gheorghe Leucă a fost numit pe 23 decembrie secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe. Acesta a fost revocat anterior din funcția de ambasador în Azerbaidjan.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram