/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

R. Moldova și Ucraina vor avea în viitor o zonă economică liberă comună

missing
12 decembrie 2019, ora 12:54

O zonă economică liberă ar putea fi constituită în viitor între Republica Moldova și Ucraina. Despre aceasta a declarat premierul Ucrainei, Oleksiy Honcharuk, în cadrul unei întrevederi cu prim-ministrul Ion Chicu, la Kiev. 

În lista subiectelor discutate de cei doi premieri a fost și tematica energetică, în special furnizarea gazelor naturale și tranzitarea acestora după data de 31 decembrie 2019, care depinde de înțelegerile între Ucraina și Rusia.

Prim-miniștrii au mai abordat un set de subiecte precum:
-consolidarea securității în regiune
-susținerea reciprocă în reglementarea conflictelor existente pe teritoriul ambelor state
-liberalizarea transportului auto și aerian
-extinderea controlului unic la frontiera comună
-protecția comercială impusă de Guvernul Ucrainei, care afectează producătorii moldoveni și altele.

Premierul ucrainean a punctat faptul că ambele state au în administrare conflicte teritoriale interne și s-a arătat convins că o comunicare și un schimb de experiență pe aceste subiecte ar consolida securitatea în regiune.

Premierii au decis să organizeze curând o ședință a co-președinților Comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene pentru cooperare economică cu sarcina de a impulsiona progresul pe fiecare din subiectele de interes comun.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram