/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Siropul pentru copii Debridat ar putea fi retras și din farmaciile din Moldova! Ce spun reprezentanții Agenției Medicamentului

12 decembrie 2019, ora 17:40

Siropul pentru copii Debridat ar putea fi retras și din farmaciile din Republica Moldova. Asigurarea vine din partea responsabililor de la Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale. Potrivit celor de la agenție, urmează să fie examinate seriile înscrise pe cutiile de Debridat din farmaciile de la noi, iar ulterior, luată o decizie.

Dacă acestea vor coincide cel puțin cu una din cele 43 de serii retrase din vânzare în România, medicamentul va fi scos din vânzare și din farmaciile din țara noastră.

Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România a anunțat retragerea de pe piață a medicamentului Debridat – un sirop pentru copii, folosit în afecțiuniloe gastrointestinale. Producătorul ar fi decis să retragă produsul de pe piața din România, din cauza unui incident care s-a petrecut pe linia de umplere a fabricii din Franța, unde e posibil ca un corp metalic să fi ajuns în flacoane.

Produsul din seriile afectate va fi distrus și după aceea se va relua distribuirea lui.

Debridat sirop este des recomandat bebelusilor si copiilor, foarte folosit pentru tratamentul simptomatic al tulburărilor funcționale gastrointestinale și biliare, în special în cazul durerilor și crampelor abdominale, spasmelor digestive, excesului de gaze intestinale, diareei și/sau constipației.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram