/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 804: „Cadou” pentru Putin, amenințare atomică și sportiv ucis! Zelenski cere arme livrate rapid

/VIDEO/ Podul de pe str. Mihai Viteazul, uitat. Ce spun autoritățile municipale despre reparația acestuia

missing
12 decembrie 2019, ora 21:49

Podul de pe strada Mihai Viteazul din capitală necesită reparație urgentă, iar lucrările nu mai pot fi amânate. Cel puțin asta se arată în rezultatele unei expertize, efectuata la solicitarea primăriei. Și o fotografie făcută recent și postată pe internet arată gravitatea situației. La o lună de când autoritățile municipale anunțau că ar putea începe reparațiile, podul arată la fel: cu gropi mari și cu riscul să se prăbușească, sub greutatea mașinilor și a instabilității pilonilor.  

Cătălin GORIA, reporter TV8: „Podul de pe strada Mihai Viteazul din capitală este brăzdat în lung și-n lat de cratere, iar pe trotuar în unele locuri găurile sunt atât de mari încât îți încape și piciorul”.

Șoferii spun că este periculos de mers pe acolo, însă altă soluție nu au: „Este dezastruos, pune în pericol participanții în trafic, sperăm că primarul nou va face ceva”.

Oamenii spun că autoritățile împart doar promisiuni: „Totul trebuie reparat în Moldova! – Când credeți că autoritățile vor repara? – Asta pe ei trebuie să-i întrebați”.

Am încercat să obținem o explicație de la Șeful Direcției de Transport și Căi de Comunicații, Adrian Boldurescu, însă acesta nu ne-a răspuns la telefon. Acum jumătate de an fostul primar interimar promitea că reparația podurilor din Capitală va începe odată cu venirea sezonului cald. Vara a trecut, iar acest lucru nu s-a mai întâmplat. În cazul podului de pe strada Mihai Viteazul, termenul de exploatare este depășit cu 44 de ani. Aici rosturile de pe carosabil s-au lărgit și au format găuri adânci, însă nimeni nu se grăbește să le repare. Deocamdată suma necesară pentru reabilitare nu a fost estimată. În total în municipiul Chișinău sunt 20 de poduri.

Reporter: Cătălin GORIA

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram