/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Viorel Morari, despre dosarul finanțării PSRM din Bahamas. Se pregătea ridicarea imunității unor deputați?

missing
12 decembrie 2019, ora 07:03

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, bănuiește că înlăturarea sa de la conducerea instituției este legată de faptul că a decis anularea ordonanței de neîncepere a urmăririi penale în cazul finanțării Partidului Socialiștilor din Federația Rusă, dar și inițierea cauzei penale pentru finanțarea PSRM-ului din Bahamas în campania electorală pentru prezidențiale.

Întrebat în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8 dacă se pregăteau solicitări pentru ridicarea imunității parlamentare unor deputați în cazul „dosarului Bahamas”, Viorel Morari a evitat să răspundă, dar a declarat că acest lucru ar trebui să se întâmple „în condițiile în care vor fi administrate probele”.

„Este obligatoriu să o facă”, a punctat Morari.

„Haideți să nu mă expun pe un dosar care este în investigație și persoanele nu au statut oficial”, a continuat procurorul, adăugând că președintele Igor Dodon nu are statut oficial în acest dosar.

Amintim că deputatul Iurie Reniță a făcut public un raport, pregătit de un ofițer al Centrului Național Anticorupție în 2016 care arată că 33,9 milioane de lei primite din offshore ar fi fost utilizate în campania electorală a lui Igor Dodon la alegerile prezidențiale din 2016. Banii au ajuns pe conturile companiei „Exclusiv Media” SRL, care aparține socialistului Corneliu Furculiță.

/DOC/ Raport CNA, făcut public de Reniță! Socialiștii, învinuiți de spălare de bani și finanțarea ilegală a campaniei electorale pentru prezidențialele din 2016

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram