/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Unde va activa ca judecător fostul șef al IGP. Gheorghe Balan a fost repartizat azi de CSM

missing
13 decembrie 2019, ora 10:26

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Balan, care a revenit în sistemul judecătoresc după ce a fost anulată hotărârea prin care a fost sancționat cu demisia, va activa la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de Consiliul Superior al Magistraturii.

Amintim că Colegiul Disciplinar l-a sancționat pe Gheorghe Balan cu demisia după ce a verificat faptele invocate într-o sesizăre a Serviciului de Informații și Securitate, care a dat curs unei plângeri depuse de către primarul și un grup de consilieri din satul Puhăceni, raionul Anenii Noi, localitatea de baștină a soției judecătorului. Aceștia au invocat că magistratul ar fi participat la adunările organizației teritoriale a Platformei DA.

În luna iulie, Consiliul Superior al Magistraturii a casat hotărârea emisă de Colegiul Disciplinar în privința lui Balan prin care acesta a fost eliberat din funcție și a decis aplicarea unei sancțiuni mai blânde – mustrare.

Ulterior, acesta a revenit în sistemul judecătoresc, după semnarea decretului de către președintele Igor Dodon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram