/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Pregătirile pentru matineele de Anul Nou - în toi! Ce oferte au saloanele de închiriere a costumelor din capitală

missing
13 decembrie 2019, ora 20:51

A început febra pregătirilor pentru matineele de iarnă, iar atelierele și saloanele care oferă costume în chirie sunt deja luate cu asalt. În timp ce băieții se visează super eroi, fetele vor să poarte rochii de prințese sau de fulguțe. Pentru dorințele copiilor, plătesc părinții, care trebuie să scoată din buzunar sute de lei. Unii însă au găsit oferte bune, la preț mai atractiv, și în piețe.  

Mihaela Dicusar, reporteră TV 8: ”Prețurile pentru chirie a unei ținute de carnaval variază între 200 și 400 de lei. De exemplu, un costum de Moș Crăciun costă 300 de lei, omuleții de zăpadă ajung până la 250, iar pentru o rochie de prințesă, părinții vor scoate din buzunare 350 de lei”.

De trei ani, Ala deține un salon de închiriere a costumelor pentru matineele copiilor. Spune că ideea unei asemenea afaceri a venit de la fiicele sale, care își doreau tot timpul ceva diferit pentru petreceri. Femeia spune că majoritatea părinților a rezervat deja costumele pentru cei mici.

Pentru că, cu cât mai aproape de sărbători, cu atât e mai dificil să găsești un costum pentru data de care aveți nevoie”, spune Ala Covaliova, proprietara unui salon de costume.

Ca în fiecare an, la matineul de Crăciun, picii preferă personajele asociate cu iarna, precum oameni de zăpadă, crăciunei sau să fie în rol de fulguțe.

Din tendințele noi, am observat că se caută fulguțe nu doar pentru fete, ci și pentru băieți. Anterior nu erau căutate. Acum nu le avem, dar ne-am însemnat acest lucru. Și brăduții sunt întrebați. Și pentru fete, și pentru băieți”, subliniază proprietara.

Și costumele naționale sunt la mare căutare. Straiele sunt îmbracate la matineele cu o tematică mai tradițională, cum ar fi șezătorile.

De obicei, sunt căutate de colective mai mari, la școală sau grădiniță. Arată foarte bine. Ce preferă băieții? Evident că super eroii. Dar fetele? Prințese. Tot ce lucește”, potrivit Alei Covaliova.

Totuși, în timp ce unii părinți preferă să închirieze costumele, alții le găsesc la piață. Aici le pot cumpăra la un preț mult mai mic, mai ales că nu trebuie să le dea înapoi.

Alegeți un costum pentru matineu? Da, la școală. Pentru fată. Cum vi se par prețurile. Bune. Nu v-ați gândit să luați în chirie? Nu costul e tot ca la piață. Mai bine o procur”.

Pentru cine alegeți? Pentru nepoțel la grădiniță. În chirie nu v-ați gândit să-l luați? Nu. E scump? Și scump, dar vreau să fie a lui”.

Chiar și așa, vânzătorii se plâng că, anul acesta, cumpărătorii s-au cam rărit.

La ce preț rochițele? 150-200. 250 iată așa. Acum au început matineele, nu vin cumprărătorii? Nu vin, iau în chirie”.

Sunt foarte ieftine, dar deja nu ai cui să le vinzi. Să fie ele și la 50 de lei, la reducere”.

Pentru comoditatea părinților, unele saloane expun costumele online sau propun servicii de livrare la domiciliu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram