/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Viorel Morari nu exclude inițierea unui dosar penal pe numele său. Intenționează să fugă din R. Moldova?

missing
13 decembrie 2019, ora 12:11

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, temporar înlăturat de la conducerea instituției, nu ar fi surprins dacă pe numele său ar fi deschisă o cauză penală, dar spune că nu va da bir cu fugiții și va rămâne în R. Moldova indiferent de situație.

Fostul procuror al municipiului Chișinău, Ivan Diacov, a scris pe Facebook că Morari ar intenționa să fugă în Emiratele Arabe Unite și să ceară azil politic.

„Duminică, 15 decembrie 2019, procurorul V. Morari pleacă în deplasare în Dubai, pentru a participa la o conferință internațională de prestigiu. Morari știe că la întoarcere în țară poate fi pus sub învinuire și arestat. Persoane informate spun că V. Morari va solicita azil politic și nu se va întoarce în țară din motiv că este persecutat politic. Și iarăși toți se vor întreba: -Cine i-a permis să părăsească țara? Este interesant cum ar comenta această informație SIS și Președintele Consiliului Securității Statului?”, a scris Diacov.

Solicitat de TV8.md, Viorel Morari a calificat postarea lui Ivan Diacov drept o aberație și a precizat că a refuzat să meargă la conferința despre care s-a vorbit mai sus:

„Este adevărat că, pe 28 noiembrie, a fost emis ordinul procurorului general pentru plecarea mea în deplasare la Conferința internațională a statelor părți la Convenția împotriva corupției. În această dimineață, am depus un raport și am cerut procurorului general anularea deplasării.  Încă nu am primit răspuns. Dar ținând cont că nu am confirmat plecarea, Banca Mondială a inițiat deja procedura de anulare a biletelor de călătorie și cheltuielilor de deplasare”.

Întrebat dacă ar putea în viitorul apropiat să apară un dosar penal pe numele său, Viorel Morari a răspuns: „Eu mă aștept la orice în R. Moldova”.

Procurorul neagă faptul că ar intenționa să fugă din R. Moldova.

„Eu am avut posibilitatea să plec pentru că procurorul general spunea că nu anulează ordinul și este în final decizia mea dacă plec. Azi dimineață am putut să plec și pot încă să plec, în principiu, dar nu voi pleca, indiferent de careva consecințe”, dă asigurări Viorel Morari.

Amintim că procurorul general Alexandr Stoianoglo a dispus inițierea unui control la Procuratura Anticorupție, iar Viorel Morari a fost suspendat din funcția de șef al instituției și delegat într-o altă funcție la Procuratura Generală. Morari bănuiește că asupra sa se fac presiuni după ce a decis inițierea cauzei penale pentru finanțarea ilegală a Partidului Socialiștilor din Rusia, dar și investigarea faptelor de finanțare din Bahamas a campaniei electorale pentru prezidențiale a lui Igor Dodon, prin firme afiliate socialiștilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram