/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Ex-directorul liceului „Orizont” din Ceadâr-Lunga, condamnat în Turcia, ar putea fi judecat și pentru activitatea de jurnalist

missing
14 decembrie 2019, ora 14:05

Fostul director al liceului „Orizont” din Ceadâr-Lunga, Feridun Tüfekçi, cel care anul trecut, în luna septembrie, a fost expulzat din R. Moldova și condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare în Turcia, ar putea primi un termen mai mare de detenție. 

Soția acestuia, Galina Tüfekçi, spune că procurorul insistă ca să fie prelungit termenul de detenție, iar pe 17 decembrie urmează să aibă loc nouă ședință de judecată pe acest caz. Fostul director va fi cercetat pentru că a activat în calitate de jurnalist.

Galina Tüfekçi a mai declarat că deocamdată nu se cunoaște câți ani de închisoare va solicita procurorul, menționând că, inițial acesta a cerut 28 de ani de închisoare, scrie nokta.md.

Cetățenii turci care au fost expulzați din R. Moldova în toamna anului trecut urmează să primească despăgubiri din partea R. Moldova, pentru că le-au fost încălcate drepturile. Asta după ce CtEDO a emis o hotărâre în acest sens și a comunicat-o autorităților de la Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram