/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

În zece ani, chinezii vor zbura în spațiu pentru a căuta planete din afara sistemului solar, pe care ar putea fi viață

missing
15 decembrie 2019, ora 17:35

Chinezii planifică să demareze în anul 2030 un program de cercetare a spațiului exterior sistemului solar, cu scopul de a căuta planete pe care ar putea să existe viață. 

Potrivit Tass.ru, guvernul Chinei va lansa cu acest scop o serie de aeronave cu telescoape moderne, detectoare cu infraroșu și alți senzori pentru a monitoriza zonele de spațiu adiacente galaxiei noastre. Cu ajutorul noilor tehnologii spațiale, oamenii de știință vor căuta în primul rând apă și vor măsura condițiile de temperatură care ar putea permite supraviețuirea oamenilor, animalelor, plantelor, insectelor și microorganismelor.

Sursa citată scrie că China și-a pus drept scop să devină cea mai avansată putere spațială în următorii zece ani. Printre obiectivele pe care și le propune această țară în următoarele decenii este construcția unei baze pe lună și trimiterea astronauților chinezi pe planeta Marte.

Anul acesta China este țara care a trimis cele mai multe nave spațiale în cosmos – 29 la număr, comparativ cu SUA, care a trimis 25 de nave și Rusia, care a lansat 22 de nave spațiale anul acesta.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram