/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

Dodon anunță ce va vota în această săptămână Parlamentul. Deputatul Alaiba: „Poate vă angajați să citiți prognoza meteo”

missing
16 decembrie 2019, ora 11:45

Șeful statului Igor Dodon a anunțat în această dimineață, după o ședință cu președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi, ce legi urmează să voteze deputații în această săptămână.

„Ședințele Parlamentului urmează să aibă loc joi și vineri. Urmează a fi aprobate în lectură finală bugetele de stat, bugetul asigurărilor de stat și bugetul fondului asigurărilor medicale. Mai este un set de alte acte legislative, legea privind componența CSM și altele care urmează să fie discutate săptămâna curentă. Legea bugetului și politica bugetar-fiscală sperăm cel târziu vineri să fie votate  în lectură finală, astfel încât săptămâna viitoare să le promulg, să fie publicate și să intre în vigoare imediat de la 1 ianuarie 2020”, a declarat Igor Dodon.

Deputații Blocului ACUM se arată indignați de faptul  că președintele face agenda Parlamentului și îi amintesc lui Dodon de separarea puterilor în stat.

„Cu tam-tam, domnul Dodon a anunțat cu ce o să mă ocup săptămâna asta în Parlament. O să am şedințe, chestii. Cu această ocazie, anunț cu ce se va ocupa el. Cu nimic. Acest disrespect față de separarea puterilor în stat este inacceptabil. Ce urmează? Poate anunțați următoarea politică monetară din clădirea Preşedinției?

Face asta din disperarea de a proiecta putere, pe când în realitate nu controlează mai nimic, dar vrea noi toți să credem că e noul atotcoordonator. Realitatea e alta, dar el va tot încerca. Nu la toți le e dat, domnule Dodon. Dacă vă place să anunțați evenimente care nu depind de dumneavoastră, poate vă angajați să citiți prognoza meteo”, a scris pe Facebook deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Dumitru Alaiba, ironizând pe seama președintelui.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram