/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

/VIDEO/ Un nou proiect de lege de la PPDA. Propun moratoriu pe „controlul de stat” asupra companiilor micro, mici și mijlocii

missing
16 decembrie 2019, ora 10:27

Deputații Partidului Demnitate și Adevăr (PPDA) vin cu un proiect de lege care prevede aplicarea imediată a unui moratoriu pe „controlul de stat” asupra companiilor micro, mici și mijlocii. Anunțul a fost făcut astăzi de către deputatul Alexandru Slusari în cadrul unei conferințe de presă. 

„Moratoriul va fi aplicat pentru cel puțin un an bugetar. Este o măsură de sprijin pentru businessul mic și mijlociu. Sub incidența acestui moratoriu vor cădea 99 la sută de întreprinderi, care au până la 249 de angajați, cu cifra anuală de afaceri și valoarea activă de până la 50 de milioane de lei. În toate statele civilizate prosperitatea țării este în strânsă legătură cu independența businessului mic și mijlociu”, a declarat parlamentarul.

În anul 2018, numărul companiilor micro, mici și mijlocii a constitui 55,7 mii sau 99 la sută din numărul total de întreprinderi. Numărul salariaților care au activat a constituit circa 328 de mii de persoane.

„Conform practicilor abuzive din anii precedenți, constatăm că Guvernul încasează sute de milioane de lei amenzi și penalități în situația în care afacerile mici și mijlocii abia de se mențin. Astfel, în proiectul bugetului de stat pentru anul 2020, sunt planificate 367 de milioane de lei venituri din amenzi și sancțiuni. Aportul și intervenția autoritățile statale la dezvoltarea întreprinderilor micro, mici și mijlocii rămân a fi rapoarte false doar pe hârtie. De facto, însă, antreprenorii sunt jefuiți în mod barbar de către stat”, afirmă deputații Platformei DA.

Veniturile din vânzări ale întreprinderilor mici și mijlocii în această perioadă au însumat puțin peste 144 de milioane de lei, sau 40 la sută din veniturile din vânzări în total pe economie.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram